Schetsje uit de tuin

Eindelijk regent het vandaag weer eens. Ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurde. Het gras weet dat ook niet meer en snakt naar water. Om solidair met de rest van de wereldbevolking – inclusief komende generaties – te zijn hebben we de afgelopen droogteperiode de aandrang weten te weerstaan om de tuinsproeier eens flink aan te zetten. Maar eens afwachten of het gras opknapt van het buitje van vandaag.

De rest van de planten in de tuin heeft de droogte en hitte behoorlijk goed doorstaan. De esdoorn bij de schuur begint wat blad te verliezen, maar de rest staat er nog goed bij. Hierboven een schetsje van een plaatstalen grutto die José een paar jaar geleden van Kasper en Lia kreeg als verjaardagspresentje. Hij heeft al op een paar plaatsen in de tuin gestaan, maar woont nu aan de rand van de vijver. Lekker koel!

Technische informatie

Het formaat van het plaatje is A5 (148 x 210 mm). Ik heb het gemaakt in een schetsboek van Hahnemühle met watervaste Pilot-pennen, een (nieuw!) penseel van Rosemary & Co en aquarelverf van Winsor&Newton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.