Er is een nieuwe eenwieler rijder geboren!

Er is een nieuwe eenwieler rijder geboren!
Er is een nieuwe eenwieler rijder geboren!

Een paar dagen geleden werd Maarten geboren, het zoontje van Marieke Staal.

Toen ik pas een paar maanden op een eenwieler kon rijden kwam ik Marieke tegen in het Polderpark waar ik veel rijd – ik woon er tegenover. Marieke vroeg me waar ik het rijden op de eenwieler had geleerd en of ik wist dat er een eenwielclub in Almere bestond. Dat wist ik dus niet… Sinds ik op mijn 55e verjaardag een eenwieler had gekregen was ik wel heel intensief op zoek gegaan naar informatie over eenwieleren op internet (ik ben toen de pagina eenwieler.startpagina.nl begonnen), maar een club in Almere was ik nergens tegen gekomen.

Lang verhaal kort: binnen twee weken was ik lid van die club: Eenwielervereniging De KameleonExpress. Elke vrijdagavond komen we samen om te trainen en plezier te hebben. Zonder De Kameleon zou ik veel minder hebben gereden, geleerd, mensen hebben ontmoet en spannende dingen hebben beleefd. Dat heb ik dus allemaal aan Marieke te danken!

Marieke was rond de 20 toen ik haar voor het eerst sprak. Dat is nu dus zo’n 10 jaar geleden. Marieke rijdt de laatste jaren minder intensief op de eenwieler en komt nog maar zelden naar de trainingsavonden. Wel neemt ze trouw deel aan de optredens van De Kameleon in de Sinterklaasperiode. Ze is dan de meest roze piet met lange wimpers, een pruik met staartjes en overal strikjes.

Nu is ze dus moeder geworden van een leuk klein zoontje dat ze Maarten heeft genoemd. Omdat  heel haar familie kan eenwieleren, zal Maarten dat ongetwijfeld ook leren. Bij De Kameleon staat er al een 12-inch eenwieler voor hem klaar!


Het formaat van bovenstaand plaatje is ongeveer 15 bij 15 centimeter. Ik heb het met Oostindische inkt getekend met een kroontjespen op Fabriano papier (Aquarello Grana Fine 300 g/m2) en daarna ingekleurd met aquarelverf (Cotman en Windsor&Newton).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.