Mina

Mina, aquarel en potlood op papier
Mina, aquarel en potlood op papier

Mina is de beroemdste Italiaanse zangeres aller tijden. Ik leerde haar liedjes kennen toen ik begin jaren 70 werkte in Hotel Bristol in Cesenatico (het hotel van ‘ome Jaques’ die geen oom was, maar een vriend van de familie die heel wat neven en nichten van me een zomerbaantje bezorgde in één van de hotels die hij beheerde voor de reisorganisatie ‘Eurotex’. Die keten is al lang ter ziele, net zoals waarschijnlijk ome Jacques). In Nederland kent bijna niemand haar. Eén lied van haar werd hier wel een hit, in de uitvoering van Anneke Gronloh: ‘Branden zand’. Oorspronkelijk heette het ‘Heißer Sand’, inderdaad, het is eigenlijk Duits. Mina – want daar gaat het hier over – zong het in een poging tot een doorbraak in Duitsland.
Maar goed, Mina werd één van mijn favoriete artisten. Die liefde wist ik over te brengen op mijn zwager Michiel. Bij hem ging het zelfs zóver dat hij zijn dochter naar haar vernoemde. Hij woont in Engeland, niemand heeft daar ooit van de zangeres gehoord. Niemand noemt zijn dochter dan ook Mina.
Toen we begin juni bij Michiel op bezoek waren, bracht ik dit portretje voor hem mee. Het meet ongeveer 15 x 15 centimeter (je kunt de potloodlijntjes nog een beetje zien), maar met een royaal passepartout leek het toch nog heel wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.