Golven op de heetste dag van het jaar

Golven - aquarel op papier
Golven – aquarel op papier

Het is de heetste dag van het jaar. Vandaag, donderdag 26 augustus, is het op het ogenblik dat ik dit tik 32 graden in de schaduw – en het kwik loopt nog op… Dat schreeuwt om verkoeling. Omdat we wegenseen loge – Lia en Kaspers hond Ari – nogal aan huis gekluisterd zijn, zoek ik de afkoeling maar op papier. Vandaar dit plaatje van golven.

Eerlijk gezegd ben ik er redelijk tevreden mee. Het ziet er wel cool (!) uit. Misschien  iets te wild, maar ik zou er wel zó in willen duiken. Twee keer per week zwem ik een uurtje in het 25 meter bad in Almere Stad. De watertemperatuur daar is een graadje of 30, schat ik. Het vergt dus niet veel opoffering of heldenmoed om er in te springen. Het voelt aan of je in een comfortabel bed ligt…

Ik vind het niet gemakkelijk om redelijk overtuigend water te schilderen. Eerder probeerde ik golven te schilderen in het aquarel van een zwembad (klik!) en met een gracht waar de gay-parade inzending van de PvdA vaart (niet op deze site te zien, sorry). Helemaal tevreden ben ik er nog niet over, maar al doende leert men, hoop ik.

De eerstvolgende keer dat ik golvenschilder zal ik een time-laps filmpje maken, Dan kun je zien hoe dat werkt.

Het formaat is ongeveer 25 bij 35 centimeter. Ik heb het geschilderd op Saunders Waterfordpapier (356 g/m2) en met alle kleuren blauwe aquarelverf die ik heb plus geel en titaanwit (Cotman en Winsor&Newton). de hoogste lichten waren afgedekt met maskeervloeistof (Winsor&Newton)

Wil je het origineel? Mail me dan even: jan(apestaartje)hallojan.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.