De gevel een gatenkaas

Gevel gatenkaas
Gevel gatenkaas

Vorige week namen de schilders de voorgevel van ons huis onder handen. De eerste en tweede verdieping zijn van houten ‘rabatdelen’ gemaakt, net zoals alle huizen in de straat.  De voorgevel ligt pal op het zuiden en heeft flink te lijden onder de zon. Aan de voorkant van het huis wordt het met zonnig weer bloedje heet, er zijn ook maar weinig planten die het in de voortuin uithouden. Om het hout  zo goed mogelijk te verwennen laten we de gevel om de vier à vijf jaar schilderen.

Vóór er opnieuw gegrond en afgelakt zou worden moest er eerst worden geschuurd en gekrabt. Daarbij bleken de planken heel erg slecht. Door gebrek aan ventilatie zaten er grote rotte plekken in. Dat ziet er heel triest uit. Het lijkt of het huis ergens in een frontlinie ligt. De timmerman die erbij kwam om te kijken of er nog wat te redden viel, zag daar weinig heil in. Er zou zóveel moeten worden vervangen, dat het verstandiger is om alles weg te halen en te vervangen door kunststof. Dat gaan we dus maar doen. Maandag over een week gebeurt het. Het wordt vast prachtig! (…en we zijn mooi van het schilderwerk af!)


Het formaat van de illustratie is ongeveer 15 bij 25 centimeter. Ik heb hem geschilderd op 300 grams Fabriano Watercolor met Oostindische inkt en aquarelverf van Cotman en Winsor&Newton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.