Arie, onze favoriete logé, samen met José

José met Arie
José met Arie

Al eerder liet ik jullie kennismaken met Arie, de hond van Lia en Kasper. Je ziet hem hier samen met José. Soms logeert hij een paar dagen bij ons. Die dagen staan we vroeger op om met Arie een wandelingetje te maken. In de loop van de dag gaan we nog een keer en voor het slapen gaan maken we een ommetje-voor-het-slapengaan. Daardoor maken we op de dagen dat Arie bij ons logeert heel wat kilometers meer dan normaal. De kunst is natuurlijk om zó ver te lopen dat Arie het welletjes vindt en steeds langzamer gaat lopen en zelf een korte weg terug naar huis probeert te vinden. Als we het ’s ochtends en ’s middags te bont hebben gemaakt, is Arie ’s avonds niet vooruit te branden. Bij die wandelingetjes doet hij zijn plas tegen de eerste de beste boom en weigert een stap verder te zetten. Ik probeerde hem de eerste keer dat dat gebeurde met geweld verder te slepen, maar ik realiseerde me dat niemand daar iets aan heeft. Arie niet, want die voelt best dat hij al zijn fair share aan kilometers heeft gemaakt. Ik niet, want je voelt je best voor lul staan als je aan een hond staat te sleuren

Arie slaapt in de woonkamer, en dat vindt hij niet zo leuk. Hij heeft een soort hondenmatras waarop hij braaf gaat liggen, maar als we ’s ochtends beneden komen blijkt hij steevast op de bank te liggen. Dat gunnen we hem, want bij ons is het natuurlijk toch minder fijn dan thuis bij Lia en Kasper.

Zelf hebben wij nooit een hond gehad. Het idee alleen al!  Arie is desondanks altijd van harte welkom. Lief en gezellig beest!

Technische informatie

Het formaat van de illustratie is ongeveer 20 bij 25 centimeter. Ik heb hem geschilderd op 300 grams papier van Fabriano (Watercolor Studio) met aquarelverf van Winsor&Newton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.