7 (van de 20) Polderparkvogels

Op een lentemiddag liep ik het park tegenover mijn huis in. Het Polderpkark in Almere Buiten. Op die middag, in dat park, turfde ik in het meest ‘bos-achtige’ gedeelte (ongeveer 250 x 250 meter) de verschillende soorten vogels. Ik kwam er op twintig. Van sommige waren er heel veel, zoals eksters en puttertjes. Van andere heel weinig. De knobbelzwaan hierboven, daar zijn er maar twee van.
Ik nam me voor om van alle soorten schetsen in waterverf te maken. Ze allemaal zo precies tekenen als de Vlaamse Gaai waar ik eerder een plaatje maakte, lijkt me teveel op werk, en dat ben ik niet meer van plan.
De schetsen die je hier ziet zijn gemaakt met potlood en aquarelverf. Als penseel gebruikte ik waterbrushes, penselen met een ingebouwd waterreservoir. Dat werkt lekker snel en omdat je er niet zoveel maten in hebt (en de kleinste qua breedte ongeveer even dik is als een traditioneel penseel nummer 3) kun je niet heel erg gedetailleerd werken. Ik gebruikte verschillende restjes papier, daarom zie je hier en daar verschillende tinten in de ondergrond.
Hier zie je de eerste zeven, dus nog 13 te gaan.

Ekster
Koolmees
Meerkoet
Puttertje
Roodborstje
Waterhoentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.