Sneller dan we durfden te dromen: we hebben weer een egel in de tuin op bezoek gehad!

Egel in de ochtendschemering

Inmiddels hebben we al heel veel filmpjes van egels-in-het-donker. De wildcamera kan infrarood beelden opnemen die je als zwart/wit ziet. Het is ook een ‘gewone’ camera die opnamen maakt bij daglicht. Bij egels heb je daar doorgaans niks aan omdat ze pas in het donker tevoorschijn komen en al bij de minste ochtendschemering weer hun slaapplaats opzoeken. Vandaag hadden we geluk, nét voor half zes (dan stopt de camera met opnemen) bleek er nog een egel actief. Hij scharrelt wat rond en verdwijnt dan in het voederhuisje. (Daar is-ie niet blijven slapen, vanochtend was het leeg.)

Knokkende egels

Ik dacht dat egels van die grappige, slome, vriendelijke beesten waren. Niks blijkt minder waar. #nietleuk

Waar egels, daar muizen

Nee hoor, een verrassing is het niet: waar egelvoer, daar muizen. Waarschijnlijk zijn ze er altijd al geweest, maar het toeval wil wel dat ik gisterenavond de gevoeligheid van de camera heb omgeschakeld van ‘normal’ naar ‘high’. De muis die je hier ziet heeft van die hele mooie stripverhaal-achtige ronde oortjes en een heel dun staartje dat je maar ternauwernood ziet. De beelden in dit filmpje zijn allemaal van een niks-aan-de-hand niveau, ik bespaar je de opnamen waar de kat van de achterburen bezig is ‘iets’ (we kunnen niet precies zien wàt, maar – omdat het heel onwaarschijnlijk is dat-ie een egel te pakken heeft genomen – het zou best een van deze schattige muisjes kunnen zijn geweest).
Ter geruststelling: de videobeelden die je hier ziet zijn van ná de mogelijke moordpartij. Dit exemplaar heeft het dus overleefd!
Noot: Zoals je weet, zijn muizen héél klein. Je moet dus wel goed kijken om hem/haar te zien.